Er du udsat for vold?

Hvis du er udsat for vold, så er der hjælp at hente.

Du er altid velkommen til at ringe på vores dør på Haslevej 64 i Rønne. Vi er døgnbemandede, så der er altid nogen til at åbne døren.

Du er også altid velkommen til at ringe til os på 56 95 18 30. Så kan vi sammen finde ud af, hvordan du kommer videre.

Står du i en nødsituation, og kan du ikke komme hen til os ved egen hjælp, så tag en taxa hertil. Så betaler vi for taxaen. Hvis du har mulighed for at ringe først, så ser vi gerne det.

Er du truet og har du akut brug for hjælp, så ring til politiet efter hjælp på telefon 112.

Hvis du har behov for at komme til os akut, så er vi klar til at tage imod dig og dine børn. Vi kan give jer et sted at bo, hjælpe jer med de ting, I ikke nåede at pakke, og med hurtigst muligt at få hverdagen på krisecentret til at fungere.

Hvad er vold?

Der findes mange former for vold, og forskellige former for voldelige overgreb følges desværre også nogle gange ad. Vold er, når du bliver slået. Men vold er også, når du ikke selv må bestemme, hvem du vil se, hvad du vil købe og hvornår du vil have sex.

I Danmark er det kriminelt at udøve vold overfor et andet menneske. Uanset om det foregår i eller udenfor hjemmet.

Vi oplever, at det nogle gange kan være svært for vores kvinder at svare på, om de er voldsramte. Derfor har vi lavet en oversigt, der viser forskellige typer af vold:

Fysisk vold

Der betyder, at du bliver udsat for slag, lussinger, bliver skubbet til, smidt med eller udsat for vold med våben eller andre genstande.

Psykisk vold

Hvor du eller dine børn bliver truet med vold, bliver råbt ad, konstant kritiseres, bliver nedgjort foran andre mennesker, bliver overvåget eller stalket, eller bliver kontrolleret og isoleret fra andre mennesker.

Sexuel vold

Betyder, at du bliver tvunget til sex og anden fysisk samvær, som du ikke ønsker.

Materiel vold

Når du får dine ting ødelagt, bliver straffet ved at mangle penge til mad eller andre nødvendige ting.

Du fortjener at have det godt

Vi oplever, at de forskellige former for vold, som vores kvinder har været udsat for, har fået dem til at føle sig mere og mere usikre i hverdagen. Når du bliver udsat for vold, så er det desværre normalt at det fører til, at du begynder at få svært ved at tage beslutninger. Volden har ofte den følgevirkning, at du bliver usikker på dig selv. Du får flyttet dine grænser for, hvad der er okay, hvad der er normalt. Vi hører desværre tit, at nogle af vores kvinder begynder at tro på, at de ikke fortjener at blive behandlet godt. Men det gør du. Det gør vi alle.

Førstehjælpen er viden om vold. Vi vil meget gerne snakke med dig om dine spørgsmål og hjælpe, hvor vi kan. Du er også velkommen til at læse mere om vold og dens følgevirkninger HER

En jeg kender, er udsat for vold. Hvad gør jeg?

Hvis du kender en, der er udsat for vold, så kan det efterlade dig i en svær position.

Måske vil kvinden ikke tale om det. Måske anerkender hun ikke selv, eller kan se i øjnene, at hun lever i et voldeligt forhold. Måske har du svært ved at få lov til at tale med hende i enerum for at høre, hvordan hun har det.

Om du er familie, ven, kollega, forælder, skolekammerat, eller anden relation, så er du velkommen til at ringe til os for at snakke om, hvad du oplever, og om du kan, og skal, gøre noget.

Kontakt vores rådgivningstilbud Kvisten 61141830, og vi anbefaler, at du ringer på hverdage mellem kl. 8.0016.00, hvor vi har professionelle rådgivere på arbejde. Se mere om Kvistens tilbud på hjemmesiden.

Tegn på, at en du kender lever i et voldeligt forhold

For mange er det svært at fortælle andre, at de lever i et voldeligt forhold. Nogle tegn og signaler kan dog pege indirekte på situationen. De kan være fysiske og komme til udtryk som mavepine, dårligt helbred, at fysikken ændres og der måske pludselig bruges meget makeup og dækstift. Tegnene kan også være psykiske. Måske begynder selvværdet at ændre sig, humøret svinger meget, man bliver deprimeret, stresset og nervøs. Andre tegn kan være, at kvinden begynder at isolere sig mere, bliver sværere at lave aftaler med og giver utroværdige forklaringer på sin adfærd. Det kan hænge sammen med, at partneren er voldelig og kontrollerende. Den voldelige partner kan også blande sig i, hvad kvinden må, hvem hun må ses med og han kan ringe og sms’e meget til hende, når hun er ude.

Læs mere hos Socialstyrelsen: HER

·

Kvindekrisecenter Bornholm

Haslevej 64, 3700 Rønne

info@krisecenter-bornholm.dk

Tlf: 56 95 18 30

Kvisten

kvisten@krisecenter-bornholm.dk

Tlf: 61 14 18 30